Vízóra csere, vízóra beépítés, csere, árak, kedvezménye szerelés

Vízóra szerelés folyamata

Vízóracsere okai

A közműves ivóvíz szolgáltatásért minden évben egyre többet kell fizetni. Érdemes tehát odafigyelni, hogy a család vízfogyasztását pontos mérés alapján fizessük. Az elfogyasztott víz mennyiségének eszköze pedig a vízóra, amely sajnos az évek múltán egyre pontatlanabb adatot mutathat.

A fogyasztás mértékének változása folyamatos, tehát csak különleges esetekben mutat kiemelkedő értéket, így szinte észrevehetetlen a változás. Ennek kiküszöbölése érdekében 8 év elteltével a vízórákat cseréltetni és hitelesíttetni kell.

Vízóra szerelés folyamata - www.szerelvenybau.hu

Előtte azonban nem árt néhány fogalommal is tisztában lenni. A vízmérő órák ugyanis két csoportba sorolhatók. A bekötési vízóra közvetlenül a bekötővezeték végpontjára telepített mérő. Családi házak, több lakásos társasházak és panelházak esetén ez a főmérő, amely az egész épület összfogyasztását méri. Az ilyen órák a szolgáltató tulajdonát képezik, és azok cseréjéről, esetleges javításáról a szolgáltató gondoskodik.

A mellékvízmérők a bekötési vízóra után beépített, az elkülönített vízhasználat mérésére szolgáló mérőegységek, melyek elszámolási illetve megosztási célt szolgálhatnak. A mellékvízmérők a fogyasztó tulajdonát képezik, így a cseréjük és hitelesítésük is az ő kötelessége.

A vízfogyasztás mérésére kizárólag hiteles mellékvízmérővel van lehetőség, melyet időről-időre cserélni kell.

A vízóracsere több okból válhat szükségessé, ennek csak egyik oka a hitelesség lejárta. A vízóra hitelessége 8 év, ennek lejárta után vízóracsere szükséges.

A másik ok lehet a mellékvízmérő (a lakásban lévő vízóra) meghibásodása. Amennyiben a mérőeszköz a kapott adatok alapján egyértelműen nem mér megfelelően, illetve ha azt valamilyen fizikai behatás érte, akkor muszáj lecserélni.

Attól azonban nem kell tartani, hogy elfelejtjük az adott mellékvízmérő cseréjét, hiszen a szolgáltató, tehát a vízművek minden esetben értesít minket még a mellékvízmérő hitelességének lejárta előtt, hogy hamarosan esedékes a vízóracsere.

Ilyen esetben mindenképpen komolyan kell venni a mérőóra lejáratának dátumát, ellenkező esetben megszűnik a szolgáltatóval kötött szerződés, ami később igen sok papírmunkát, utánajárást követel meg. Sokkal egyszerűbb, ha a vízóracsere időben megtörténik, még azelőtt, hogy annak hitelessége érvényét vesztené.

Ki végezze el a vízóracsere folyamatát?

Vannak olcsóbb, drágább, egyszerűbb és bonyolultabb lehetőségek azzal kapcsolatban, hogy ki végezze el a vízóracsere munkálatait.

Szinte mindenki arra vágyik ilyen esetben, hogy a lehető leggyorsabban és legegyszerűbben történjen meg a vízóracsere.

Ehhez csupán annyi szükséges, hogy olyan céget válasszunk, mely a vízműveknek szerződött partnere. Miért fontos ez?

Amennyiben a választott cég a vízművek szerződött partnere, akkor a kapott árajánlatban a vízóra, a munkadíj valamint a kiszállási díj is szerepel.

Ez nem csak anyagilag éri meg jobban, de az időnkkel is spórolhatunk, ugyanis ezek a cégek az óra plombálását a beszerelés után azonnal elvégzik, tehát csupán egyetlen egyeztetett időpontot követel meg a vízóracsere. Ellenkező esetben ez külön ügyintézést és időpontot igényel.

Az Óbudai Szerelvény-Bau Kft.-nél törekszünk arra, hogy minden ügyintézést levegyünk az Ön válláról. Így például a vízóra szerelést követő számlázásba vétel dokumentumait is eljuttatjuk a vízművekhez, hogy a szolgáltató nyilvántartásba tudja venni a mellékvízmérőt a számlázáshoz.

A hitelesítés lehet egyszerű vagy bonyolult. Amennyiben minősített cég végzi a vízóra szerelés folyamatát, akkor ez meglehetősen egyszerű.

Az Óbudai Szerelvény-Bau Kft. munkatársai a vízóra szerelés elvégzésekor, tehát ugyanabban az időpontban, elvégzik a hitelesítést, tehát felhelyezik a záróelemet a mérőórára. Kizárólag hitelesített vízóra alkalmas a vízfogyasztás mérésére, így ez egyértelműen kötelező.

Az Óbudai Szerelvény-Bau Kft. révén a vízóra szerelés egyszerű és problémamentes. Hívjon minket, hogy segíthessünk!

Vízóra csere folyamata

Amennyiben az Óbudai Szerelvény-Bau Kft.-re esik a választása, mely szerződött partnere a vízműveknek, akkor a vízóracsere folyamata meglehetősen leegyszerűsödik. Cégünk egész Budapest területén, és kiszállási díj ellenében az agglomerációban is vállal vízóra cseréket a Fővárosi Vízművek területén.

 1. Vízóra cserére személyesen a 3. kerületi központi irodánk ügyfélszolgálatán vagy telefonon tud időpontot egyeztetni.  A megrendelés után az egyeztetett időpontban (9:00-13:00 vagy 12:00-17:00 órai intervallum között) a vízóra csere helyszínére történő bejutást, valamint a vízóra hozzáférhetőségét a fogyasztónak kell biztosítani.
   
 2. Amennyiben még hiteles vízórát szeretne lecseréltetni: Amint a kollégánk kiér a vízóra csere helyszínére és elvégzi a szerelést, a vízóra adatait egy telefonos applikáción keresztül közvetlenül a Fővárosi Vízművek rendszerébe tölti fel. Ügyfelünk a vízóra csere igazolására kap egy számlát és egy 2 évre vonatkozó garanciális munkalapot.
  Nagyon fontos, hogy a helyszínen a kollégánknak a vízóra csere adminisztrációja miatt szüksége van a mellékvízmérők készülékhely azonosítójára, mely a vízszámlán található. Kérjük ezért a legutolsó díjbeszedő számlájukat az összes oldalával a szerelés napjára készítsék elő!

  Ha már lejárt a vízórája: Ebben az esetben újraindításról beszélünk, és egy papír alapú, 3 példányos (Nem) Lakossági Mellékszolgáltatási Szerződést kell kitölteni. Ez a nyomtatvány csak a közös képviselő adataival és aláírásával érvényes! Amennyiben utólag íratja alá a közös képviselővel az Önnél hagyott nyomtatványokat, kérjük, 10 munkanapon belül juttassa vissza hozzánk a Fővárosi Vízművek példányát, hogy időben leadhassuk további feldolgozásra!
   
 3. Miután megtörtént a mellékmérő cseréje, és szükség esetén visszajuttatta hozzánk nyomtatványát, a Vízművek – miután feldolgozta az adatokat – kiküld az Ön részére egy számlát az üzembe helyezési díjjal. Innentől kezdve látják a vízműves kollégák rendszerükben az új adatait, így csak ezután tudja diktálni mérőállását!

 

Mikor kérjünk időpontot vízóra cserére?

Nagyon fontos tudnia, hogy mellékvízmérője nem hónap-nap dátummal, hanem az adott évben jár le, így a tömeges vízóra csere elkerülése érdekében kérjük, amennyiben van rá lehetősége, még év közben cseréltesse le mellékmérőjét! Cégünk a leggyorsabb ügyintézés céljából a tavaszi és nyári időszakot ajánlja vízóra cserére.

Hívjon minket, ha vízóracsere szükséges! Válassza a leggyorsabb és legegyszerűbb megoldást!